Interessante kans voor ondernemers! Duurzame ideeën gezocht.

Deadline komende aanvraagronde 1 november 2022

Heb jij een duurzaam idee met een breed maatschappelijk nut en kun jij een financiële bijdrage uit het Zonneparkfonds gemeente Schagen gebruiken? Bijvoorbeeld voor een businesscase voor een collectief warmte initiatief of een innovatieve oplossing voor de netcongestie op een bedrijventerrein die niet helemaal sluitend is en juist gerealiseerd kan worden met een bijdrage uit het fonds. Het Zonneparkfonds is een fonds waarmee de gemeente duurzame en/of maatschappelijk initiatieven in de gehele gemeente Schagen wil stimuleren. Ook de kleinere en grotere initiatieven van ondernemers!


Een duurzaam idee

Iedere bewoner, instelling, vereniging, stichting en bedrijf uit de gemeente Schagen kan een aanvraag indienen bij het Zonneparkfonds gemeente Schagen. Het Zonneparkfonds gemeente Schagen wordt beheerd door de Schager Uitdaging. Via de website www.schageruitdaging.nl (https://www.schageruitdaging.nl/zonnepark-fonds/) kan het aanvraagformulier gedownload worden. Daar zijn ook de criteria waar een aanvraag aan moet voldoen te vinden, deze zijn opgesteld door de gemeente Schagen. De komende deadline is 1 november 2022.


Jolijn van Dijk, manager Schager Uitdaging: ‘Wij hopen dat er prachtige projecten gerealiseerd kunnen worden met de gelden uit dit fonds. Wil jij bijvoorbeeld materialen hergebruiken of repareren? Een aantal bomen planten of een pluk- of moestuin in jouw eigen buurt aanleggen? Of een kunstwerk die energie op kan wekken? Heb jij een innovatief idee om energie te besparen? Projecten die bijdragen aan de verduurzaming of vergroening van onze woon- en leefomgeving en uiteindelijk de gemeente Schagen en de inwoners ten goede komen, komen in aanmerking voor een bijdrage uit het fonds. Dus … Heb jij een mooi idee, dien dan een aanvraag in. Misschien kan een bijdrage uit het Zonneparkfonds jou helpen om het idee om te zetten in iets tastbaars.’

 

Inmiddels zijn er al enkele bijdragen vanuit het Zonneparkfonds toegekend. Deze plannen konden mede dankzij een bijdrage uit het Fonds gerealiseerd worden. Vereniging Roockershuyspark heeft een bijdrage van € 20.000,- in ontvangst mogen nemen ten behoeve van de uitbreiding van het Roockershuyspark in Tuitjenhorn. Vereniging IJsclub in Sint Maarten heeft € 3.500,- toegewezen gekregen voor de ontwikkeling van Groenplan IJsbaan de Veert.

 

Het fonds ondersteunt projecten en initiatieven op het gebied van energiebesparing, duurzame energie, circulaire economie of vergroening in de omgeving van een zonnepark. Op dit moment zitten er middelen in het Zonneparkfonds vanuit Kolksluis Solar B.V. in ’t Zand en Zonnepark De Dijken in Tuitjenhorn. Per jaar zijn er, mits er voldoende financiële middelen beschikbaar zijn, twee aanvraagrondes.

 

Zie: www.schageruitdaging.nl/zonnepark-fonds (https://www.schageruitdaging.nl/zonnepark-fonds/)

20222903 Infographic Zonneparkfonds_v2_ 20222903 Infographic Zonneparkfonds_v2_