Vijf vragen aan Raymond Zutt

OFS Magazine - editie september 2022

Waarom ben je ondernemer? Wat maakt ondernemer zijn leuk?

Ik ben ondernemer geworden omdat ik te eigenwijs ben om voor iemand anders te werken. Daarnaast heb ik de spanning nodig en presteer ik het beste onder druk. Als ondernemer ben je volledig zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt en plukt daar dan, als je het goed doet, ook de vruchten van. Het is nooit saai, er speelt altijd wel iets. Vaak leuke dingen, soms ook lastige dingen. Ik kan me niet voorstellen om een baan te hebben, waarbij na vijf uur het werk af is.

 

Welke tip zou je mensen willen meegeven die ook willen ondernemen?

Ga niet van te voren een tot in detail uitgewerkt businessplan schrijven, maar begin gewoon met een goed idee. Het loopt zeer waarschijnlijk toch allemaal anders. Bedenk ook vooral niet wat er allemaal mis kan gaan, daar kom je gaandeweg wel achter en los je op dat moment op.

 

Wat is je missie met je onderneming?

Wij zijn onlangs gefuseerd met een branchegenoot en zijn samen 1 van de grootste spelers op het gebied van signing. Wij willen er voor zorgen dat we dé partij zijn in Nederland om je buitenreclame, bewegwijzering, interieurprints of autobestickering door te laten verzorgen. Dit doen we met een gedreven team, bestaande uit een mix van goede leermeesters en jonge talenten. Werkplezier, gezondheid en ambitie staan bij ons op nummer 1.

 

Wat is het meest inspirerende advies dat je ooit hebt gekregen en waarom?

Zorg er voor dat je je in kunt beelden wat je wilt bereiken, op zo’n manier dat het lijkt alsof het al zo is.

 

Wat inspireert jou?

Ik heb niet echt één grote inspirator, maar luister vooral veel naar ondernemers om mij heen. Ik vind het wel altijd inspirerend om mensen als Elon Musk of John Chester te volgen. Ondernemers die jaren niet serieus genomen werden, maar wel een goede visie hadden en nu ver vooruit lopen op de rest. Ze hebben zich nooit uit het veld laten slaan en hielden vast aan die visie.


Raymond Zutt van FDS Signmakers

IMG_1701 Raymond Zutt kopie IMG_1701 Raymond Zutt kopie