Vijf vrafen aan Jeroen Burger

OFS Magazine - editie december 2021

Waarom ben je ondernemer? Wat maakt ondernemer zijn leuk?

Het waarom ik ondernemer ben geworden is denk ik iets wat je vanuit huis mee krijgt. Heeft betrekking op je vaardigheid om in zelfstandigheid tot iets te kunnen komen en daarin verder te ontwikkelen. Het leuke daaraan is dat je meer grip houdt op het proces (je inzet) en de uitkomsten (je doelen). De wijze waarop je dit kan doen bepaald ook de mate van je (keuze) vrijheid. Dat kan voor iedere ondernemer net iets anders liggen.

 

Welke tip zou je mensen willen meegeven die ook willen ondernemen?

Zorg dat je ‘huiswerk’ op orde is; geef pas gas als het onder controle is en grijp op tijd in bij tegenslag!  Ik loop tegen veel ondernemers aan die (te) lang met financiële problemen kampen, waar de signalering en dus ook ingrijpen eerder had gekund of gemoeten. Zorg voor goede voorbereiding van het geen je wilt starten en toets je plan/concept. Denk ook aan een back up- of exitplan (just in case). Voordat je je ergens aan bindt raadpleeg jouw onafhankelijke adviseurs.

 

Wat is je missie met je onderneming?

De ondernemers de beste oplossingen voor hun vraagstukken bieden. Die oplossingen kunnen liggen in het te behalen financieel voordeel, maar net goed op hun persoonlijk of organisatorisch vlak. Het draait uiteindelijk om een tevreden klant. Ik streef ernaar om via die ondernemers weer nieuwe klanten te krijgen. Zo wordt het netwerk wat je samen maakt ook net even leuker en vertrouwder.


Wat is het meest inspirerende advies dat je ooit hebt gekregen en waarom?

Lastig want dat zijn er vele. Maar als ik iets moet noemen zou ik zeggen dat je goede vragen moet stellen en moet zorgen voor een voorstel. Hele (klant)gesprekken en zelfs praatprogramma’s worden gevuld zonder dat het komt tot een voorstel. Zonde om die kans op daadkracht te laten liggen.

 

Wie is jouw grootste inspirator?

Er zijn zoveel mensen die iets bijzonders en iets inspirerends teweeg brengen, maar zonder iemand tekort te doen is dat, denk ik, mijn vader geweest…Dat krijg je later pas door welke invloed die heeft gehad. Hij had doorzettingsvermogen en altijd iets onvoorwaardelijks in zich, wat ik mooie eigenschappen vind.

Jeroen Burger_85614 OFS Magazine editie 33 LR Jeroen Burger_85614 OFS Magazine editie 33 LR