OFS en gemeente Schagen roepen op tot actie!

Door de stijgende kosten vallen steeds meer ondernemers om. Gemeente Schagen en Ondernemers Federatie Schagen hebben grote zorgen over deze ontwikkeling. Zij hebben gezamenlijk een brief verzonden, gericht aan de VNG. In de brief roepen de gemeente en OFS op tot snelle actie.

De verhalen rond de energieprijzen, ondernemers en gezinnen die de lasten niet meer kunnen dragen worden steeds schrijnender. Als gevolg van de stijgende energieprijzen worden, naast de energierekening, ook andere producten duurder. Ondernemers die van de een op de andere dag 400 % meer moeten betalen voor energie zien het einde van hun onderneming naderen. Ook een gezonde onderneming kan deze enorme lastenstijging niet langdurig dragen. Het betalen van rekeningen gaat moeilijker en het aantal ondernemers in financiële problemen neemt toe.

Naast de stijgende energieprijzen hebben ondernemers te maken met snel stijgende loonkosten, een gebrek aan personeel, met het moeten terugbetalen van coronasteun en het aflossen van de belastingschuld. Deze mix aan financiële lasten maakt dat het water bij veel ondernemers tot aan de lippen staat, en misschien zelfs al wel daarboven. Ondernemers ervaren veel stress, onrust en psychologische klachten. 


De OFS en het college maken zich grote zorgen over de huidige economische situatie en zijn bang dat vele mooie, belangrijke bedrijven het hoofd niet boven water kunnen houden.

 

De gehele brief lezen? Klik hier (https://www.ondernemendschagen.nl/dl-27000-1-102923/download/brief_aan_vng_namens_gemeente_schagen_en_ofs_-_2022-10-11.PDF).

Logo OFS_ nieuw-- Logo OFS_ nieuw--