Subsidie voor collectieve en regionale smart grids, gericht op bedrijventerreinen en/of werklocaties

Aangeleverd door gemeente Schagen

De provincie Noord-Holland stelt, onder voorwaarden, een subsidie van 3 miljoen Euro beschikbaar, hier is alle info te lezen: https://kvw3.kansenvoorwest.nl/openstellingen/beschikbare-budgetten/provincie-noord-holland-klimaat-netcongestie-voor-bedrijventerreinen-vanaf-15-11-/

Deze zogenaamde “openstelling” is bedoeld voor collectieve en regionale smart grids, gericht op bedrijventerreinen en/of werklocaties. De focus ligt primair op uitvoeringsprojecten van nieuwe, efficiënte en collectieve energiesystemen die bestaande en/of nieuwe gebouwen, activiteiten en bedrijfsprocessen van duurzame energie kunnen voorzien in de gebieden waar nu sprake is van netcongestie of waar op korte termijn netcongestie te verwachten is (zie de capaciteitskaart van Netbeheer Nederland Capaciteitskaart elektriciteitsnet (netbeheernederland.nl (https://www.netbeheernederland.nl/)).

Ook kosten ten behoeve van de organisatie van dit soort uitvoeringsprojecten zijn subsidiabel zolang deze ten dienste zijn van een uitvoeringsproject. De nadruk ligt op bedrijven(terreinen) en organisaties die geen nieuwe of grotere aansluiting op het elektriciteitsnet kunnen krijgen voor de afname van elektriciteit vanwege de netcongestieproblematiek.

Gemeenten kunnen helpen bij de aanvraag, vanaf 15 november is de openstelling online. Voor meer informatie of vragen wordt verwezen naar het provinciale steunpunt: https://kvw3.kansenvoorwest.nl/steunpunten/noord-holland/ (https://kvw3.kansenvoorwest.nl/steunpunten/noord-holland/).

Meer informatie kan ingewonnen worden bij Paul van Meekeren via 0641984491 of paul.vanmeekeren@schagen.nl (mailto:paul.vanmeekeren@schagen.nl).

 

Aangeleverd door gemeente Schagen

Screenshot 2022-12-05 at 11-34-53 Provincie Noord-Holland _ Klimaat _ Netcongestie voor bedrijventerreinen (vanaf 15_11) Screenshot 2022-12-05 at 11-34-53 Provincie Noord-Holland _ Klimaat _ Netcongestie voor bedrijventerreinen (vanaf 15_11)