Toeristische ondernemers uit gemeente Schagen slaan handen ineen voor meer boekingen in 2023!

Aangeleverd door OFS sector Recreatie & Toerisme.

Op initiatief van Ondernemers Federatie Schagen sector Recreatie en Toerisme is een wervende campagne opgesteld om voor ondernemers in dit gebied meer boekingen te realiseren in 2023. De vakantiegangers zijn al weer op zoek naar hun vakantie voor 2023 en het is de uitdaging deze gasten naar onze regio te krijgen. Met alle economische onrust wordt het voor de sector een spannend jaar. ’Van oudsher zijn mogelijke gasten vooral aan het begin van het nieuwe jaar op zoek naar hun vakantie, we moeten er dus juist in deze periode voor zorgen dat ze naar ons mooie gebied komen’, aldus Kees de Wit, voorzitter van OFS sector Recreatie en Toerisme. Daarom heeft de OFS i.s.m. Druktemaker voor deze periode een unieke campagne opgezet onder de naam: Golden Ticket.


Het concept is eenvoudig: ”2023 is al duur genoeg, dus wij betalen uw uitjes!”. Iedereen die nog vóór 31 januari 2023 boekt bij een toeristische ondernemer in de gemeente Schagen voor komend seizoen maakt kans op één van de 50 Golden Tickets t.w.v. maar liefst 350 euro. Dit ticket (voor max 4 personen) geeft een week lang gratis toegang tot veel van de mooiste activiteiten in de regio, bijvoorbeeld een bezoek aan de dierentuin maar ook een indoorspeeltuin, trampolinepark, zwembad, avonturenparadijs, minigolf, vlindertuin, verschillende musea en kanovaren. Voor deze activiteiten en uitjes is samenwerking gezocht met bedrijven uit de hele regio, van Hollands Kroon tot Den Helder. ‘We hebben echt de leukste activiteiten kunnen verzamelen want ondernemers waren erg enthousiast om mee te doen’, aldus Kees de Wit. De campagne is kort geleden gestart vanuit een database aan 500 adressen uit een voorgaande campagne waarvan al 52% de website heeft bezocht en het filmpje heeft in korte tijd al 25k views. Ook zijn alle verhuurders en aanbieders van vakantie-accommodaties in de gemeente Schagen gevraagd de actie op hun eigen website, sociale media en in nieuwsbrieven te delen. Kees de Wit: ‘De eerste ondernemers hebben de actie al opgepakt en we zien meteen al boekingen binnenkomen in onze actie-mailbox. Prachtig nieuws dus! We willen nog veel meer boekingen realiseren, dus ik vraag iedereen de actie te delen. Het levert namelijk vooral extra boekingen op en dat is natuurlijk waar we het voor doen!’

De actie zal de komende weken actief onder de aandacht worden gebracht bij toeristen in Nederland en Duitsland en er gaan diverse mailings uit naar een lijst met geïnteresseerden. Daarnaast wordt er promotie uitgezet via diverse sociale media kanalen. De actie heeft een campagnedomein op incallantsoog.nl/win/ (https://incallantsoog.nl/win/). Callantsoog is een sterk merk dat een zeer grote bekendheid heeft in binnen- en buitenland. Het gebruik van juist Callantsoog is een bewuste keuze om de effectiviteit van de campagne te vergroten. De actie is een initiatief van OFS sector Recreatie en Toerisme in samenspraak met Visit Petten, Visit Sint Maartenszee en Visit Schagen.

Mochten ondernemers meer willen weten over de actie, dan kan contact worden opgenomen met recreatie@ondernemendschagen.nl (mailto:recreatie@ondernemendschagen.nl)

 

Bovenstaand bericht is aangeleverd door OFS sector Recreatie & Toerisme.

Screenshot 2022-12-20 at 10-32-42 WINACTIE - Een voordelige vakantie in 2023 ! Screenshot 2022-12-20 at 10-32-42 WINACTIE - Een voordelige vakantie in 2023 !