Ondernemersbijeenkomst over Energietransitie, maandagavond 3 april

Aanvang: 19:30 uur. Locatie: Alpha Schagen

Op maandagavond 3 april vindt er in Alpha te Schagen een bijeenkomst plaats voor bedrijven uit de gemeente Schagen. Deze avond staat geheel in het teken van de Energietransitie en wordt georganiseerd door de Ondernemers Federatie Schagen (OFS) en Industrie- en Bedrijvengroep Schagen (IBS). De avond is praktisch van opzet met bedrijven, zoals Firan, Grid-on en BEPlus die praktische en goede oplossingen kunnen aanreiken om je bedrijf te verduurzamen en daarmee klaar te maken voor de toekomst. Ook de subsidiemogelijkheden komen aan de orde en welke bijdrage de gemeente Schagen gaat leveren aan de energietransitie. Laat daarom deze avond niet aan je voorbij gaan!


Kees Mosch, voorzitter OFS sector Industrie&Bedrijven: ”We leven in tijden van dure energie, energieschaarste en energiebesparing. Iedereen is aan het kijken hoe zo efficiënt mogelijk met energie kan worden omgegaan, want energie is een serieuze kostenpost geworden. En als het nog geen kostenpost is, vanwege een op tijd afgesloten energiecontract, dan gaat dat nog komen. De wet- en regelgeving op energiegebied is sterk in beweging en of je het wilt of niet, Nederland moet gaan verduurzamen. Dat betekent bijvoorbeeld van het gas af en een omschakeling in het denken over het gebruik en opwekking van energie. Ook netwerkcongestie dwingt ons meer naar eigen energieopwekking en -opslag te kijken. Het kan nog vele jaren duren voordat we weer voldoende stroomcapaciteit tot onze beschikking hebben; als dat al ooit gebeurt...


Concrete acties en afspraken

Hoe kunnen we de energietransitie als ondernemers gezamenlijk of zo nodig alleen oppakken? Vooral op bedrijventerreinen liggen grote kansen, die voor bedrijven juist heel goed kunnen uitpakken; zowel in energiegebruik als financieel! Na afloop van de avond wordt gekeken of er vervolgafspraken gemaakt kunnen worden.

Programma en aanmelden

Binnenkort zal de uitnodiging breed verspreid worden. In de betreffende uitnodiging zal het complete programma te vinden zijn. In verband met de voorbereidingen horen wij het graag als je wilt komen. Aanmelden kan via: aanmelden@ondernemendschagen.nl (mailto:aanmelden@ondernemendschagen.nl).


Deze avond wordt gezamenlijk door de Industrie & Bedrijvengroep Schagen (IBS) en de Ondernemers Federatie Schagen (OFS) georganiseerd en is met name gericht op ondernemingen op bedrijventerreinen en de wat grotere bedrijven, die niet op een bedrijventerrein zijn gevestigd. De avond is gratis bij te wonen.

Save the date - Energietransitie Save the date - Energietransitie