Speciaal voor ondernemers: een avond over energietransitie

Het is vijf voor twaalf. Het is tijd voor ondernemers om te transformeren naar een meer duurzame bedrijfsvoering.

Het is ook geen vraag of, maar hoe. En vooral: Hoe kun je hier als ondernemers uit de gemeente Schagen samen aan werken? Daarom hebben Ondernemers Federatie Schagen (OFS) en Industrie Bedrijvengroep Schagen (IBS) het initiatief genomen voor een informatieve en interactieve avond op maandag 3 april aanstaande. Een avond met als thema; Energietransitie.

Transformeren
De tijd voor de transformatie naar een meer duurzame bedrijfsvoering is aangebroken. Of je nu wilt of niet. In de eerste plaats omdat het simpelweg niet anders kan, maar ook omdat de overheid het van ons vraagt. In 2050 moet ieder bedrijf energieneutraal werken. Dat lijkt ver weg, echter de tijd vliegt voorbij. Er moet nog veel werk verzet worden. Doen we dit als bedrijven samen, dan gaan we sneller en efficiënter. Dat is de gedachte achter de voorlichtingsavond, die veel ruimte biedt voor overleg en discussie.  

Inhoud
Kees Mosch (OFS) licht het initiatief toe: “Stel je bent ondernemer op een bedrijventerrein dan is het goed om de samenwerking op te zoeken, samen na te denken over duurzame oplossingen en zorgen dat jouw bedrijf klaar is voor de toekomst. Samen op- en aanpakken is kostenbesparend en effectief. Om met elkaar in gesprek te komen en het gesprek vorm te geven hebben we mooie line-up aan sprekers die ingaan op de huidige situatie, op de toekomst en die veel voorbeelden uit de praktijk geven. Succesverhalen, goede ideeën en oplossingen. Vooral veel oplossingen.”

Mede-initiatiefnemer Pieter Vink (IBS) vult aan; “Wil jij als ondernemer kosten besparen? Fiscale voordelen? Innovaties doorvoeren bij jouw bedrijf? Een beter en duurzamer imago? Kortom klaar zijn voor de toekomst? Dan is het bijna noodzaak om aanwezig te zijn op 3 april aanstaande.”

Sprekers
De sprekers zijn professionals op het gebied van duurzame energieoplossingen, financiering en wetgeving rondom dit belangrijke onderwerp. Ook komen vertegenwoordigers van Bejo Zaden en Camping de Lepelaar aan het woord. Zij nemen ons mee in hun verhaal op weg naar een duurzame organisatie. Hoe hebben zij dit aangepakt? Wat waren de valkuilen en is het een succes?

Opgeven kan via aanmelden@ondernemendschagen.nl
Mis het niet. #energietransitie

Maandag 3 april as 19.30 uur in zaal Alhpa in Schagen

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Meer informatie;

Kees Mosch  06 -514 409 76
Piet Vink 06 – 224 622 32

IBS OFS Pieter Vink en Kees Mosch IBS OFS Pieter Vink en Kees Mosch