Werkzaamheden N248 Havenweg (Kolhorn) van 1 mei t/m 19 mei 2023 - gemeente Hollands Kroon

Aangeleverd door: WaakSaam

Ter voorbereiding op het verbeteren van de verkeersveiligheid op de kruising N248/Waardpolderhoofdweg in Kolhorn verlegt WaakSaam tussen 1 mei en 19 mei verschillende kabels en leidingen in de berm. Direct na afronding hiervan wordt er voorbelasting (een dikke laag zand om de grond gecontroleerd te laten inklinken) geplaatst. Alle werkzaamheden zijn uiterlijk vrijdag 19 mei gereed. 

Gedurende de werkzaamheden wordt gewerkt met een halve rijbaanafzetting tussen 09.00 uur en 15.00 uur. Verkeer wordt om en om langs het werkgebied geleid. Hierbij kan enige wachttijd ontstaan. Buiten deze tijden zijn beide rijbanen van de N248 Kanaalweg beschikbaar.

Zie ook: https://www.waaksaam.com/nieuws/werkzaamheden-n248-nabij-kolhorn/ (https://www.waaksaam.com/nieuws/werkzaamheden-n248-nabij-kolhorn/)


Vervangen verlichting op de as van de weg van de N248 Kanaalweg
In de nachten van maandag 15 op 16, dinsdag 16 op 17 en woensdag 17 op 18 mei 2023 vervangt WaakSaam op de N248 Kanaalweg over een lengte van 400 meter (hmp. 10.0 – 10.4) de dynamische aanrijverlichting op de as van de weg. Deze werkzaamheden stonden in maart gepland, maar konden vanwege de lage temperaturen geen doorgang vinden. Ze werken tussen 23.00 uur en 05.00 uur en maken gebruik van een verkeersstop van 8 minuten. Dit betekent dat verkeer maximaal 8 minuten moet wachten en vervolgens om en om langs het werkvak geleid wordt. WaakSaam hoopt niet alle nachten nodig te hebben.

Mogelijke hinder in de avond en nacht

Tijdens de werkzaamheden, die in de avond en nacht uitgevoerd worden, kan er geluidshinder voor direct omwonenden optreden. Het verwijderen van de oude en het aanbrengen van de nieuwe dynamische aanrijverlichting gaat gepaard met geluidshinder in de vorm van boringen in het asfalt. Om geluidshinder te beperken werken zij met geluidsarm materieel. In de avond en nacht maken zij gebruik van bouwverlichting. WaakSaam zorgt ervoor dat de verlichting niet naar de woningen gericht is.

Heeft u vragen over dit bericht?

Bel gratis met het servicepunt van de provincie Noord-Holland via telefoonnummer 0800 0200600 of stuur een email naar servicepunt@noord-holland.nl (mailto:servicepunt@noord-holland.nl)

 

WaakSaam

WaakSaam voert tot juni 2025 het beheer en onderhoud van provinciale vaarwegen, wegen, bruggen, sluizen, groen, gebouwen en terreinen in de Kop van Noord-Holland uit in opdracht van de provincie Noord-Holland.

 

Aangeleverd: WaakSaam (https://waaksaam.com/)

WaakSaam-1 WaakSaam-1
WaakSaam-2 WaakSaam-2