Basisschoolleerlingen snuffelen aan techniek in onderwijsstad Schagen

Aangeleverd door: Gerda Venema, projectleider PET Kop van Noord-Holland

Op donderdag 30 mei 2024 vindt het eerste Promotie Event Techniek (PET) kop van Noord-Holland plaats in Schagen. Dit techniekevenement voor basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8 wordt georganiseerd door Scholen aan Zee, het Regius College Schagen en RSG Wiringherlant.

Locatie is deze keer het Regius College in Schagen, locatie Hofstraat. De organisatie hoopt op een grote opkomst van leerlingen en hun begeleiders van basisscholen uit Schagen, Hollands Kroon, Den Helder en Texel. Want voor hen doen zij dit. De leerlingen maken op deze manier al heel vroeg kennis met techniek en wetenschap en kunnen vooral heel veel DOEN. De eerste workshopronde start om 08.45 uur. Even daarvoor wordt het evenement feestelijk geopend.

Samen sterk in techniek
Het PET is een (beoogde) samenwerking van de stichtingen voor primair onderwijs Stichting KopWerk, Stichting Surplus, Stichting Sarkon, het voortgezet onderwijs Regius College Schagen, VONK Schagen, RSG Wiringherlant Wieringerwerf, Scholen aan Zee Den Helder en het regionale bedrijfsleven. De Projectgroep bestaat op dit moment uit Hans Visser, Rob Jaspers, Tim Bijpost en projectleider Gerda Venema. Het TechniekPact Kop van Noord-Holland (STO Kop van Noord-Holland), Microsoft, Provincie Noord-Holland, Onderwijsstad Schagen, Tech@Connect, Regius College, Vonk, RSG Wiringherlant, Scholen aan Zee, JET-NET, Tek Park, Techno Challenge en Techportal hebben inmiddels hun (financiële) ondersteuning en/of samenwerking toegezegd.

Programma
We hebben een goed gevuld programma voor de leerlingen, waarmee ze in 1,5 uur per ronde kennismaken met techniek en wetenschap in de breedste zin van het woord. Er zijn heel veel
doe-dingen en workshops, mogelijk gemaakt door regionale organisaties en bedrijven. Er is een
Techplein en een mooi aanbod van onze partners, waaronder TechniekPact Kop van Noord-Holland, Tech@Connect, Tetrix, Espeq, Microsoft. Kortom…. te veel om op te noemen en heel veel te beleven en te doen!

De indeling van de rondes vindt u hieronder:

ronde 1 - 08.45 - 10.15 uur

ronde 2 - 10.20 - 11.50 uur

ronde 3 - 12.05 - 13.35 uur

ronde 4 - 13.40 - 15.10 uur

MeeDOEN
De activiteiten tijdens het PET zijn gericht op DOEN. Bouwen, installeren, met een VR bril of drone aan de slag, dakpannen leggen, Minecraften, tegels zetten, een robot programmeren en nog veel meer. Scholen melden zich aan via de website en worden in tijdsblokken van 1,5 uur ingedeeld. Vanuit de organisatie ontvangen de scholen informatie over de indeling en routing. Leerkrachten en ouders/verzorgers begeleiden de leerlingen met eigen vervoer naar, tijdens en van het evenement. Vooral ook (groot)ouders zijn van harte welkom om mee te komen. Tenslotte wordt thuis aan de keukentafel de keuze voor een vervolgopleiding gemaakt en wie weet is dat wel een toekomst in de techniek.

MeeWERKEN
De leerlingen van nu zijn mogelijk in de toekomst de werknemers in een technisch bedrijf. Daarom zoekt de organisatie regionale bedrijven die op 30 mei een workshop of activiteit willen verzorgen. Neemt u daarvoor contact op met de organisatie via info@trans4mate.nl (mailto:info@trans4mate.nl).

De 7 werelden van techniek
Maak op onze website www.petevents.nl (http://www.petevents.nl) alvast kennis met de 7 werelden van techniek.

Aanmelden
Scholen uit Den Helder, Texel, Hollands Kroon en Schagen kunnen zich NU aanmelden via het aanmeldformulier op de website www.petevents.nl/pet-kop-noord-holland (http://www.petevents.nl/pet-kop-noord-holland).


Aanvullende info, zie www.petevents.nl (http://www.petevents.nl)
Aangeleverd door: Gerda Venema, projectleider PET Kop van Noord-Holland

Screenshot 2024-03-19 at 11-35-53 Basisschoolleerlingen snuffelen aan techniek in onderwijsstad Schagen Screenshot 2024-03-19 at 11-35-53 Basisschoolleerlingen snuffelen aan techniek in onderwijsstad Schagen