Provincie Noord-Holland stimuleert ontwikkeling bedrijven- en haventerreinen

Bron: Provincie Noord-Holland

De provincie Noord-Holland investeert ook in 2024 in de kwaliteit van haar bedrijventerreinen en haventerreinen. Dit jaar is er € 1 miljoen beschikbaar via de regeling Toekomstbestendige Bedrijventerreinen, opvolger van de bekende HIRB-regeling. De regeling staat open van 18 april tot en met 30 mei.
Met de regeling Toekomstbestendige Bedrijventerreinen ondersteunt de provincie projecten die het mogelijk maken om bedrijven- en haventerreinen te verbeteren. Met de subsidie kan bijvoorbeeld de bereikbaarheid, veiligheid of duurzaamheid van een terrein worden verbeterd. 


Meer nadruk op duurzaamheid   
In vergelijking met de HIRB-regeling ligt nu nog meer nadruk op duurzaamheid en daaraan gerelateerde onderwerpen zoals energietransitie en biodiversiteit. De provincie verwacht dat de regeling hiermee beter aansluit op de behoeften die gemeenten, ondernemers en andere stakeholders ervaren als het gaat om de toekomst van bedrijventerreinen. 

Gedeputeerde Esther Rommel: ”Het creëren van een goed klimaat voor bedrijven is een belangrijke doelstelling van ons economisch beleid. Aantrekkelijke bedrijven- en haventerreinen zijn daarvoor essentieel. De afgelopen 20 jaar heeft de provincie succesvol geïnvesteerd in de verbetering van deze terreinen. Dat blijven we graag doen onder de vlag van Toekomstbestendige Bedrijventerreinen.”

Meer weten, zie Noord-Holland stimuleert ontwikkeling bedrijven- en haventerreinen - Provincie Noord-Holland (https://www.noord-holland.nl/Actueel/Archief/2024/Maart_2024/Noord_Holland_stimuleert_ontwikkeling_bedrijven_en_haventerreinen?utm_source=Maileon&utm_medium=email&utm_campaign=NH+Weekbericht+13+-+2024&utm_content=https%3A%2F%2Fwww.noord-holland.nl%2FActueel%2FArchief%2F2024%2FMaart_2024%2FNoord_Holland_stimuleert_ontwikkeling_bedrijven_en_haventerreinen)

 

Bron: Noord-Holland stimuleert ontwikkeling bedrijven- en haventerreinen - Provincie Noord-Holland (https://www.noord-holland.nl/Actueel/Archief/2024/Maart_2024/Noord_Holland_stimuleert_ontwikkeling_bedrijven_en_haventerreinen?utm_source=Maileon&utm_medium=email&utm_campaign=NH+Weekbericht+13+-+2024&utm_content=https%3A%2F%2Fwww.noord-holland.nl%2FActueel%2FArchief%2F2024%2FMaart_2024%2FNoord_Holland_stimuleert_ontwikkeling_bedrijven_en_haventerreinen)

Provincie NH Provincie NH